Belegstelle Ternell

Voorschriften voor de organisatie van het bevruchtingsstation

Beste imkerin en imker,
we verheugen ons over uw bezoek aan ons bevruchtingsstation . Onze opzet is om U goede Carnica darrenvolken voor uw koninginnen , ongeacht ras ,ter beschikking te stellen.

Om te zorgen voor een goede werking, vragen wij U de volgende regels te beachten:

  • Voordat U een jonge koningin bij ons brengt is een plaatsreservering enige dagen ervoor onder te maken. Geeft U daarbij a.u.b. aan , met hoeveel bevruchtingskastjes ( typekastje ) U wilt komen.
  • Let op bij de planning van de koninginnenteelt , dat de koningin bevruchtings bereid is ( ca. 3 tot 4 dagen na het uitlopen ), omdat de verblijfsduur op het bevruchtingsstation op 2 weken begrensd is.
  • Voor eventuele dringende noodgevallen geeft U a.u.b. uw telefoon- of handynummer bij de aanmelding op.
  • Bij de aankomst op het bevruchtingsstation neemt u contact op met één van de verantwoordelijke aanwezigen. Ze zullen U een plaats aanduiden. Bovendien is de prijs voor het opstellen op rekening van het Bienenzuchtverein Eupen te overschrijven.
  • Let op, dat uw bevruchtingskastje darrenvrij is, met genoeg bijen en genoeg voedsel (geen honing) voor twee weken. Voor een eenvoudige controle dient er tussen de wasramen en het deksel een doorzichtige plastiek folie of schijf te liggen. Bovendien moet de kast uw naam of uw initialen dragen.
  • Als U uw koningin weer heeft opgehaald, zijn wij U dankbaar voor een korte terugmelding aangaande de kwaliteit en de hoeveelheid. Ook voor andere bemerkingen en verbeteringsvoorstellen hebben we altijd een open oor, omdat de optimering van het bevruchtingsstation ons alle aangaat.

Voor meer informatie wijzen we naar de bevruchtingsstationregels.

Openingstijden 2023: Koninginnen kunnen geleverd worden tot 21 juli 2023. Het bevruchtingsstation is geopend op vrijdag van 18.00 tot 19.00 uur.

Kosten 2023: De vergoeding bedraagt 3,00 € per koningin. Dit moet vooraf worden betaald door overschrijving op de rekening van de imkervereniging.

Registratie

Imkers/fokkers registreren zich met de volgende gegevens:

– Datum levering
– Aantal nestkasten
– Type dekkasten
– Ras van de koningin

Voor registratie vanuit het buitenland (DE, NL, FR enz.) is een geldig TRACES NT document vereist.

Registratie: